Tort Raw Vegan cu Căpșune

Dacă vă plac căpșunele și preferați deserturile sănătoase, ușor de preparat și care nu necesită cuptor, atunci acesta este tortul perfect pentru voi! Are doar câteva ingrediente, dar aroma este absolut uimitoare. Vă invit la o porție de natură dulce!

Ingrediente:
– 200 g migdale
– 400 g curmale
– 150 g fulgi de cocos
– 1/2 kg căpșune

Preparare:
Se pregătește o tavă rotundă de tort cu bază detașabilă. Se macină migdalele, apoi se adaugă 200 g curmale fără sâmburi împreună cu puțină apă și se dau prin blender până ce se obține o pastă omogenă. Se pune amestecul în tavă, se întinde uniform la bază și se pune la frigider.

Între timp, se dau prin blender jumătate din căpșune și restul curmalelor până când se obține un piure. Se adaugă fulgii de cocos și se amestecă totul bine. Se pune apoi în tavă, peste blatul inițial, nivelând bine partea superioară.

Se taie restul căpșunelor proaspete și se decorează după preferință, după care tortul obținut se pune la congelator timp de aproximativ 3 ore pentru a se întări. Odată întărit, se scoate cu grijă forma detașabilă. Se poate păstra apoi la frigider sau congelator.